Matthias Müller: “Vi skal nok overvinde denne krise”

Koncernens administrerende direktør taler til medarbejderne på et fabriksmøde i Wolfsburg

Müller annoncerer en hurtig og nådesløs opklaring af emissionsskandalen

Müller: “Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at Volkswagen fortsat vil stå for gode og sikre jobs i fremtiden".

Biler med EU6-dieselmotor opfylder både de lovmæssige og de miljømæssige krav

De tekniske løsninger til kunderne kommer meget snart

Grundighed er endnu vigtigere end hastighed – Müller udtalte følgende: "Vi taler om fire mærker og mange forskellige modelvarianter."

Effektiviseringsprogrammet skal intensiveres – ny kritisk gennemgang af alle planlagte investeringer

Wolfsburg den 6. oktober 2015 – I en tale i forbindelse med et fabriksmøde i Wolfsburg i dag lovede Volkswagen AG's administrerende direktør, Matthias Müller, medarbejderne en "hurtig og nådesløs opklaring" af emissionsskandalen. Han sagde, at det skete går imod alt, hvad gruppen og gruppens medarbejdere står for, og at der ikke er nogen undskyldning. Samtidig opmuntrede han medarbejderne til at fatte mod: "Vi kan og vil komme igennem denne krise, fordi Volkswagen er en koncern med et stærkt fundament. Og frem for alt, fordi vi har bilbranchens bedste medarbejdere, som man ikke kunne ønske sig bedre. Han tilføjede, at man i koncernen vil gøre alt, hvad man kan, for at sikre, at Volkswagen fortsat vil stå for gode og sikre jobs i fremtiden.

I sin tale for over 20.000 medarbejdere i Hal 11 på fabrikken i Wolfsburg gjorde Müller det klart, at "bortset fra den enorme økonomiske skade, som slet ikke er til at gøre op på nuværende tidspunkt, er krisen først og fremmest en tillidskrise. Det skyldes, at den rammer hjertet i vores koncern og vores identitet: Det handler om vores biler." Müller fortsatte med at sige, at soliditet, pålidelighed og troværdighed er essensen af Volkswagen mærket: "Vores vigtigste opgave bliver derfor at genvinde den tillid, som vi har mistet – hos vores kunder, partnere, investorer og i offentligheden." I ifølge Müller er det første skridt i den proces en hurtig og nådesløs opklaring af sagen. "Først når hele sandheden er kommet for dagens lys, og hver en sten er blevet vendt, vil folk begynde at stole på os igen", udtalte Müller.

Den administrerende direktør bad om medarbejdernes forståelse og sagde, at der også stadig er mange spørgsmål, som han ikke kan svare på: "Tro mig – jeg er lige så utålmodig som jer. Men i denne situation, hvor vi har at gøre med fire mærker og mange modelvarianter, er grundighed endnu vigtigere end hastighed".

Ikke desto mindre meddelte han, at et projektteam har udarbejdet en handlingsplan. I løbet af de kommende dage vil de berørte kunder blive informeret om, at deres bilers emissionsforhold skal udbedres. Desuden har koncernen oprettet hjemmesider, hvor kunderne ved at indtaste deres bils stelnummer kan tjekke, om deres bil er berørt.

Side 2

Koncernen vil i løbet af kort tid præsentere de tekniske løsninger for de pågældende myndigheder.

– Især den tyske færdselsstyrelse – med henblik på godkendelse. Müller udtalte: "I mange tilfælde vil en softwareopdatering være tilstrækkeligt. Men i nogle biler vil hardwareændringer også være nødvendige. Vi vil løbende holde vores kunder informeret om tiltagene og sørge for at arrangere værkstedsbesøg."

Koncernens administrerende direktør understregede også, at alle de berørte biler teknisk set er sikre og driftsklare: "Vores kunders sikkerhed har på intet tidspunkt været truet". Og frem for alt: Alle biler med EU6-dieselmotor opfylder de lovmæssige og miljømæssige krav. I Wolfsburg betyder det, at produktionen kan fortsætte".

På den anden side undlod Müller heller ikke at nævne, at "mens de tekniske løsninger på problemerne er nært forestående, er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at sætte tal på de kommercielle og økonomiske følger af sagen." Han tilføjede, at koncernen nu skal reagere hurtigt: "Derfor har vi påbegyndt en ekstra kritisk gennemgang af alle planlagte investeringer. Alt, hvad der ikke er absolut nødvendigt, vil blive annulleret eller udsat. Og derfor vil vi intensivere vores effektiviseringsprogram. For at være helt ærlig: Det bliver en proces, som kommer til at gøre ondt". Men han beroligede også medarbejderne: “Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at Volkswagen fortsat vil stå for gode og sikre jobs i fremtiden.

Müller tilføjede: "I forbindelse med IAA viste vi, at Volkswagen Group står godt, når det drejer sig om vigtige fremtidsteknologier. Vi har ikke råd til at sætte denne stærke position over styr nu. Vi bliver nødt til at foretage massive besparelser for at håndtere følgerne af denne krise. Men på den anden side har vi heller ikke råd til at spare på fremtiden. Det er en anden sag, som vi også vil beskæftige os med i de kommende uger og måneder".

Müller påpegede, at alle fakta endnu ikke er kommet for dagens lys. Men en konklusion kunne allerede træffes: "Volkswagen skal igen stå for et højere niveau af integritet. Ikke kun på papiret. Men til hver en tid og overalt. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at alle overholder reglerne. Koncernen og koncernens mærker står for bæredygtighed, ansvarlighed og troværdighed. I øjeblikket er disse værdier blegnet voldsomt. Men: Sammen med jer er jeg fast besluttet på at bevise, at vores værdier stadig vil være vores ledestjerne. Og, at Volkswagen – og hver eneste af os – fortjener folks tillid overalt."

Volkswagen Group Communications

Chef for Corporate & Business Communications Andreas Lampersbach

Tlf.: +49 (0) 5361 / 9-39356

E-mail: andreas.lampersbach@volkswagen.de

Volkswagen Group Communications Talsmand for Corporate & Business Eric Felber

Tlf.: +49 (0) 5361 / 9-87575

E-mail: eric.felber@volkswagen.de

www.volkswagen-media-services.comwww.volkswagenag.com


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk