Europapremiere: den nye Taigo SUV-coupé

  • Volkswagen introducerer mærkets første SUV-coupé i minibilssegmentet
  • Taigo er en ny trendy livsstilsmodel med sportslige proportioner og markant design
  • Førerpladsen er 100 % digital og altid online: Taigo er standardudstyret med "Digital Cockpit" og den nyeste generation af online infotainmentsystemer
  • Assistentsystemer som IQ.LIGHT LED matrix-forlygter og IQ.DRIVE Travel Assist med Lane Assist og adaptiv fartpilot sætter ny standard for klassen

Volkswagen øger mærkets tilstedeværelse i segmentet for kompakte crossover-modeller med introduktionen af den nye Taigo SUV-coupé på det europæiske marked. Den forhjulstrukne Taigo tiltaler et bredt publikum med sin kombination af et trendy crossover-design, en forhøjet siddeposition, en 100 % digital og opkoblet førerplads og imponerende rummelighed. Den elegante crossover forventes introduceret i Danmark til november og tilbydes i fire udstyrslinjer og tre motorvarianter.

Volkswagens designere har med Taigo skabt en fempersoners crossover med en elegant coupé-lignende taglinje uden at gå på kompromis med hovedhøjden på bagsædet. Volkswagen udvider med introduktionen af Taigo således porteføljen af kompakte modeller baseret på den modulære MQB-platform, der i forvejen tæller Polo og T-Cross. Taigo har næsten identisk akselafstand med de to modeller, men med en længde på 4.266 mm er den henholdsvis 192 mm længere end en Polo og 158 mm længere end en T-Cross. Taigo har siddehøjde som en kompakt SUV, men det lavere karrosseri med sportslige proportioner er alligevel 90 mm lavere end T-Cross.

I udviklingen af den nye Taigo har fokus været på design, individualitet og emotionel appeal, men den næsten 4,26 meter lange SUV-coupé sætter også teknologisk en høj standard og kommer standardudstyret med LED-forlygter, komplet digital førerplads og den nyeste generation af online infotainmentsystemer (MIB3). Afhængigt af udstyrsvariant kommer Taigo også med de nye avancerede "IQ.LIGHT LED matrix-forlygter" og en tværgående stribe LED-lys i kølergrillen ligesom på de mere eksklusive modeller som Arteon og Tiguan. Det giver Taigo suverænt lys og mere sikker kørsel i mørke og samtidig en unik lyssignatur.

Indvendigt byder Taigo på et stilrent og indbydende interiør i høj kvalitet og en førerplads med gennemtænkt ergonomi og intuitive moderne betjeningselementer. Infotainmentsystemerne er baseret på den nyeste generation, der er online og med eSIM-kort og trådløs "App-Connect" (afhængigt af udstyrsvariant). Funktioner som streaming, naturlig stemmestyring og cloud-baseret tilpasning af bilens funktioner ved hjælp af "Volkswagen ID" gør det muligt at bruge de nyeste MIB3.1-tjenester afhængigt af bilens udstyr.

Når det kommer til assistentsystemer, kommer Taigo (afhængigt af udstyrsvariant) med udstyr, der normalt er forbeholdt større og dyrere Volkswagen-modeller, og som løfter både kørekomfort og sikkerhed til et nyt niveau for biler i denne klasse. Alle udstyrsvarianter af Taigo kommer standardudstyret med assistentsystemer som "Front Assist" inklusive City Emergency Brake med fodgænger- og cyklistovervågning og "Lane Assist", der holder bilen i midten af vognbanen og advarer mod utilsigtet vognbaneskifte. Taigo fås også med "IQ.DRIVE Travel Assist" (Standard på Life, Style og R-Line), der kombinerer den adaptive fartpilot og Lane Assist, hvilket muliggør delvist automatiseret kørsel ved hastigheder op til 210 km/t.

Taigo-modelprogrammet udgøres af fire udstyrslinjer kaldet henholdsvis Taigo, Life, Style og R-Line. Motorprogrammet omfatter tre benzinmotorer; to 1,0 TSI-motorer med 95 og 110 hk og en 1,5 TSI med 150 hk. Afhængigt af motorvariant vil Taigo være udstyret med 5- eller 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins DSG-gear.

Tago forventes introduceret i Danmark til november. Information om danske priser og udstyr vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Du kan se en videopræsentation af Taigo her:

https://youtu.be/V_ySP0h4G5o


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk