Serviceintervaller

Den første betingelse for en velfungerende bil er, at den lige som alt andet, bliver passet efter forskrifterne. Det er derfor vigtigt, at du overholder Volkswagen fabrikkens foreskrevne serviceintervaller. Dermed forebygger du bedst muligt, at der ikke opstår uventede og kostbare reparationer.

De tidligere 12 mdr.'s eller 15.000 km serviceintervaller er fra modelår 2000-2004 gradvist afløst af LongLife service, 2005 – 2007 Intervalservice og Intervalservice-inspektion, og fra modelår 2008 Intervalservice og Serviceeftersyn, som i dag er standard i alle Volkswagen biler med undtagelse af Fox, New Beetle og up!

Intervalservice

Intervalservice er variabelt, og er baseret på måden bilen bliver kørt på. Det vil sige, at bilen i service interval indikatoren gør føreren opmærksom på at intervalservicet skal udføres. Intervallerne kan variere fra 15.000 km til max. 40.000 km eller 12 mdr. til max. 24 mdr.

Serviceeftersynet

Serviceeftersynet ligger som et fast eftersyn og skal udføres første gang efter 3 år/(max. 60.000 km for personbiler) alt efter hvilket der først indtræffer. Derefter skal serviceeftersyn udføres hvert 2. år.

Fra modelår 2008 udføres endvidere et bremsevæskeservice efter 3 år, derefter hvert andet år. Da det danske klima er særdeles hårdt ved bilerne med salt, grus og sjap, kan det derfor være en fordel - afhængig af kørselsbetingelser og -forhold - at få checket f.eks. bremsesystemet efter vinteren. Hvis de bevægelige dele er tørre og snavsede kan både bremseskiver og -klodser risikere at blive opslidt før tiden.

I en Volkswagen er motoren naturligvis påfyldt en speciel kvalitetsolie, der kan klare de øgede krav til langtidssmøring og absorbering af snavs og forbrændingsrester. 
Volkswagen fabrikkens serviceintervaller er baseret på gunstige og optimale kørselsbetingelser, så hvis du kun kører få tusind kilometer om året og mange korte ture, kan det til gengæld være en fordel, at skifte olien oftere på grund af den dermed øgede ophobning af kondensvand, snavs og uforbrændt brændstof, der nedsætter smøreevnen. Dette vil den elektroniske sensor, der måler oliens tilstand, dog selv fortælle dig via kørecomputeren. Spørg os eventuelt om du og din bil måske er bedre tjent med andre og kortere serviceintervaller. Det kan evt. være billigere for dig i længden.

Når du overlader din bil til os, er din bil i de bedste, professionelle hænder. Hænder der tilhører specialister, som ikke bare er faguddannede, men som løbende opdateres og får ajourført deres tekniske viden på specialkurser hos Volkswagens danske importør eller i Tyskland.